Ervaringen van coachees


Een scherpe maar liefdevolle waarneming

Het coachtraject en de bezoeken aan Deventer waren een cadeau voor mijzelf. In de mooie coachruimte en in het warme gezelschap van Alice kom je meteen tot rust. Door haar scherpe, maar liefdevolle waarneming en de (systemische) oefeningen kom je snel tot de kern. Alice heeft mij geholpen om mijn kracht weer terug te vinden. Ik ben dankbaar voor de groei die ik in mijn coachtraject heb gemaakt. Nogmaals bedankt voor het fijne traject!
Ragna (35 jaar)

Jij hebt mij weer op weg geholpen

“Coaching is een geschenk aan jezelf”
Natuurlijk! Dat zie ik nu, dankzij jou. Maar toen ik voor het eerst bij jou kwam, zat ik vooral met mezelf en mijn zelfbeeld in de knoop. Jij bood mij aan om samen met mij op reis te gaan om deze knoop te ontrafelen en dat voelde meteen goed en veilig. Jij hebt mij geleerd om de dingen te zien die voor mijn neus liggen, zo voor het oprapen. Daarbij hebben we gekeken naar mijn karakterstructuur, maar ook naar het systeem waarin ik ben opgegroeid. Dat bracht mij een boel eyeopeners waar ik al gauw zelf mee aan de slag kon. Dus jij hebt mij weer op weg geholpen en nu durf ik zelf verder te reizen. Dat is het mooiste geschenk wat ik mezelf, met jouw hulp, kon geven. Dank daarvoor Alice!
Astrid (51 jaar)

Kwaliteiten van Alice als coach

Uniek, verbinden, geruststellend, open, positieve uitstraling, eigenzinnig, ambitieus, zelfverzekerd, het beste voor hebben, rustig, inzichtelijk voor zichzelf en anderen, gezond, sportief, goede bedoelingen, zichzelf, ondernemend, betrokken, lef, doortastend, komt tot de kern, gezellig, motiverend, stimulerend, buiten de gebaande paden, zorgzaam...
coassistenten jaar 2020-2021

Je hebt me geraakt en geïnspireerd

Ik heb je ervaren als een enorm fijne coach. Je hebt me meer bewust gemaakt, bent de diepte met me in geweest, hebt op heldere wijze inzicht gegeven en voelt goed aan. Je pand ademt rust en kracht uit. Wat mij bij blijft is je heldere manier van communiceren i.c.m. zachtheid en warmte. Los van de coaching heb je mij hierin ook geïnspireerd. In het grotere plaatje ervaar ik de coaching als maatwerk. Geen voorop opgezet plan, maar zien wat er zich aandient. Woorden die ik er nog bij kan geven: puur, oprecht, invoelend, rustig, krachtig. Ik heb eigenlijk geen minpunten voor je, en ik durf best kritisch te zijn. Dat ik me zo kwetsbaar heb durven opstellen, is voor mij het teken dat het veilig en open voelde, en dat je me aan kon ;-). Je hebt me geraakt en geïnspireerd. Richting gegeven. Zonder te sturen of te projecteren.
Lauren (31 jaar)

Kennis in de zorg met de daarbij behorende uitdagingen

Alice is een geweldige coach, met diepgaande kennis van de dagelijkse praktijk in de zorg, en de daarbij behorende uitdagingen. Met hulp van haar kritische vragen heb ik mijn eigen persoonlijke ontwikkeling de gewenste vorm kunnen geven.
Michiel (25 jaar)

Heb mij altijd gehoord en gesteund gevoeld

Een jaar lang erg fijne coaching gehad van Alice! In korte tijd weet ze een bijzondere band met je op te bouwen op basis van wederzijds vertrouwen en begrip. Heb mij altijd gehoord en gesteund gevoeld tijdens alle sessies. Alice is een bijzonder aardige, empathische en bovenal enthousiaste coach, die oog heeft voor jou als persoon. Bedankt voor alles Alice!
Thijs (24 jaar)

Alice opent je ogen, je oren en vooral je hart

Mijn ervaringen met Alice zijn heel positief. Ze is innemend, luistert heel goed en wil je echt helpen. De basis is vertrouwen, en die was vanaf het begin aanwezig. Alice heeft mij geholpen anders naar dingen te kijken, stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen, deze te duiden en te omarmen. Centraal staat mijn geluk, die door mijn onzekerheid en angsten steeds meer naar de achtergrond gaat. Alice opent je ogen, je oren en vooral je hart.
Hanneke (50 jaar)

Alice is een hele prettige coach

Ze wist me gauw te doorgronden, maar bleef vooralsnog altijd bij mij toetsen wat haar opviel. Ze gaf me het zelfinzicht om te ontdekken hoe ik in bepaalde situaties anders kon denken en handelen, maar bovenal voedde onze gesprekken mijn zelfvertrouwen en leerde ik met trots naar mezelf te kijken. Als coach laat Alice je in je waarde en staat ze altijd open voor feedback.
Titia (25 jaar)

Je creëert een veilig gevoel en oordeelt niet

“Als ik terugkijk op de sessies dan zijn er een paar momenten die mij het meest hebben opgeleverd:
• De mediatiemomenten. Inmiddels geïntegreerd in mijn dagelijks leven.
• Kaartensessie. De boodschap ‘zolang je openstaat voor alles om je heen, komt het uiteindelijk goed’ is voor mij een eyeopener geweest. Knap, dat je door de juiste - niet oordelende - vragen mij dit inzicht hebt gegeven. Ik heb veel meer rust in mijn hoofd en heb meer oog voor kansen. Wat fijn om niet meer te doemdenken. Ik merk ook, dat mijn positieve houding ook weer een positief effect op mijn omgeving heeft. De kaarten heb ik in een speciale envelop bewaard.
• Ruimteoefening. Eerst onwennig, maar een hele goede oefening om het zelf te ervaren. Het feit, dat iemand echt te dicht in je fysieke ruimte aanwezig kan zijn, was ook een eyeopener. Ik houd er nu rekening mee en het werkt.

Geen twijfel over mogelijk, dat jij een goede coach bent. Het is fijn om te merken, dat je veel levenservaring hebt. Een rolmodel. Je weet een veilig gevoel te creëren en oordeelt niet. Je luistert goed en bent authentiek.
Elisabeth (40 jaar)

Coaching is echt een cadeau voor mezelf gebleken

Al enige tijd liep ik met de gedachten om meer van mezelf te weten te komen. Tijdens mijn werk, dat ik 20 jaar doe, had ik momenten waarbij ik dacht, dat het misschien tijd werd voor “iets” anders. Na een kort loopbaantraject kwam ik erachter, dat het ‘iets’ gevoel ruimer was. Ook in het dagelijks leven had ik het gevoel, dat er ‘iets’ ontbrak, maar kon ik mijn vinger er niet op leggen. In november 2017 hadden we een kennismakingsgesprek. Na een prettig gesprek zei Alice me, dat ik mezelf eigenlijk een cadeautje gaf, door dit traject in te gaan. Niks is minder waar!
- Ik kreeg en krijg bij Alice een vertrouwd en goed gevoel, ze komt heel professioneel over.
- De terugkerende ontspanningsoefening aan het begin van de sessie was goed. Alice heeft een fijne stem en brengt je naar een goede ontspannen houding. Alice volgt mij altijd goed in mijn gedachten, vat ze helder samen en geeft mij nieuwe inzichten.
- De ruimte waar het coachen plaatsvindt, is zeer aangenaam.

Mijn coachingsvraag zoals ik die in het begin heb geformuleerd, is beantwoord. Voor mij is het heel belangrijk om dicht bij mijn gevoel te blijven en om het letterlijk in mijn buik te voelen. De kunst om dit te blijven doen, blijft een uitdaging.”
Sandra (47 jaar)

Ik heb er echt veel aan gehad!

Ik heb de coachingssessies met Alice als erg waardevol ervaren. Ze weet direct een rustige en veilige sfeer te creëren waardoor ik me vanaf het eerste moment op mijn gemak voelde en ook me kwetsbaar heb durven opstellen. Op deze manier kwamen we al vrij snel tot de kern. Door haar scherpe analyse en gerichte oefeningen kwam ik binnen een paar sessies weer in mijn kracht te staan en heb ik veel tools meegekregen om ook in de toekomst in mijn kracht te blijven staan. Alice, ontzettend bedankt!
Cecile, bedrijfsarts in opleiding (33 jaar)

Doe de test
Illustratie van een gezicht