Over Alice Eddes

Nadat ik al jaren de dokterspraktijk had verlaten, spoorden oude patiënten mij op voor een gesprek. Dat gaf de aanzet tot mijn eigen coachingspraktijk. Ik voel mij bevoorrecht, dat ik deze kwaliteit nu volop kan inzetten en mijn vertrouwen en bezieling volledig kan geven in dit werk.

Als ik terugkijk op mijn leven tot nu toe, heb ik achteraf bezien intuïtief vele juiste keuzes gemaakt. De keuzes die voortkwamen uit mijn hoofd om mijn leven ‘status’ te geven, waren lang niet altijd de gemakkelijkste.

Als dokter begonnen

Ik groeide op in de Achterhoek te midden van prachtige natuur. Mijn pony’s waren mijn lust en mijn leven. Dit leven heb ik na mijn eindexamen achter mij gelaten.

In Groningen en Amsterdam heb ik geneeskunde gestudeerd. Ik was doelgericht, ambitieus, een echte ‘patiëntendokter’ en toch voelde ik mij vanaf de eerste dag in de kliniek onbestemd. Het gevoel niet op mijn plek te zijn, was vaak aanwezig.

Vervolgens ondernemer

Heel intuïtief ben ik terechtgekomen in de wereld van wijn. In de wereld van geuren ervaar ik rust en geluk. Het roer ging om en ik gaf ruimte aan het ondernemerschap. Hierin heb ik mijzelf opnieuw moeten ‘uitvinden’. Met vallen en opstaan. ‘Wat in haar kop zit, zit niet in haar kont’, zegt mijn moeder. Vanuit een gedrevenheid en kracht heb ik inmiddels ruim 15 jaar een prachtig wijnbedrijf.

Als coach maak ik de cirkel rond

In mijn coachingspraktijk maak ik nu de cirkel rond. Mijn kracht, sensitiviteit en levenservaring kan ik hierin kwijt. Ik ben weer terug, maar nu in mijn ‘eigen spreekkamer’ en dat voelt goed.
It's meant to be.

Lees op mijn Linkedin-profiel meer over mijn achtergrond en opleidingen.

Logo LinkedInFoto Alice Eddes